Debat

Bedre rastepladser forbedrer trafiksikkerheden

DEBAT: Alle chauffører bør have adgang til mad, ordentlige toiletter og vaskerum, skriver Flemming Damgaard Larsen (V), som mener, at bedre rastepladser også vil gavne sikkerheden.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Fakta
BLAND DIG!
Deltag i debatten - send dit indlæg til [email protected]
Af Flemming Damgaard Larsen (V)
MF og formand for Folketingets Trafikudvalg

Manglen på ordentlige rastepladser for lastbilchaufførerne langs de danske motorveje er uacceptabel. Alle brancher skal have rimelige arbejdsforhold i Danmark, og det gælder også lastbilbranchen. Desværre er manglen på rastepladser for lastbiler ved at være så stor, at man med rimelighed kan sige, at arbejdsforholdene for lastbilchaufførerne ikke er i orden. Gode hvileforhold for lastbilchaufførerne vil forbedre trafiksikkerheden, fordi ordentlige hvileforhold vil gøre det lettere at overholde køre-hvile-tids-bestemmelserne.

Arbejdsforholdene for lastbilchaufførerne er afhængige af to ting - effektivitet og sikkerhed. Høj effektivitet afhænger af, at vi har ordentlige, sikre og fremkommelige veje. Sikkerheden afhænger i høj grad af, at chaufførerne har mulighed for at holde ind på nogle ordentlige rastepladser i deres hviletid. Der skal være god plads på rastepladserne, mulighed for at chaufførerne kan få et godt måltid mad, der skal være ordentlige toiletter og vaskerum.

Behov skal tænkes ind
De danske veje er gode, sikre og effektive, og regeringen arbejder for, at fremtidssikre det danske vejnet, både hvad angår effektivitet og sikkerhed. I denne fremtidssikring arbejder jeg for, at vi forbedrer rastepladserne på de danske motorveje. Der planlægges nu en udvidelse af motorvejen mellem Odense og Skærup fra fire til seks spor. I planlægningen af denne udvidelse skal vi tænke chaufførernes behov for ordentlige rastepladser ind.

I flere transportcentre er der allerede reserveret arealer til rastepladser for lastbiler, men mange steder er der ikke økonomi til at etablere rastepladserne. Jeg vil arbejde for, at vi i langt højere grad indtænker behovet for ordentlige hviletidsforhold for chaufførerne, når vi forbedrer deres arbejdsforhold på vejene. Alle chauffører bør have adgang til et godt måltid mad, ordentlige toiletter og vaskerum på de danske rastepladser. Forbedrede arbejdsvilkår for chaufførerne vil forbedre sikkerheden for alle trafikanter.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Flemming Damgaard Larsen

Byrådsmedlem (V), Lejre Komme, regionsrådsmedlem, Region Sjælland, seniorkonsulent, Lindskov, formand, Læsø Kur
cand.jur. (Københavns Uni. 1981)

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024