Airbus: Biobrændstof til fly har potentiale

NYHED: Hos den europæiske flyproducent Airbus vurderer man dog, at biobrændstof til fly kan bremses af mangel på organisk materiale.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Nu må man blande 50 procent i den almindelige jetbenzin. Men vi arbejder på, at flyene kan blive certificeret til at flyve på 100 procent jetbrændstof lavet af naturgas.

Ann de Crozals
Airbus

Hos Airbus er man meget opmærksomme på, at naturgas og biogas kan omdannes til flybrændstof, hvilket er omtalt i dagens anden artikel om emnet.

Airbus' maskiner kan lige som de fleste andre fabrikanters maskiner allerede flyve på almindeligt flybrændstof blandet med jetfuel lavet af naturgas. I flere år har man i Sydafrika brugt jetbrændstof lavet af naturgas, der udleder mindre CO2 end almindeligt flybrændstof. Blandt andet flyver South Afrika Airlines på sådan et produkt.

Maskiner kan flyve på naturgasprodukt
"Vores maskiner er certificeret til at kunne flyve på et sydafrikansk produkt, produceret af virksomheden SASOL, der også er lavet af naturgas," siger Ann de Crozals, der er talskvinde i Airbus' hovedkvarter i Frankrig.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024