Derfor har Danmark et godt shipping-miljø

BAGGRUND: Dygtige shippingfolk, professionelle følgevirksomheder, servicemindede myndigheder og billig husleje trækker udenlandske shippingvirksomheder til Danmark.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Den høje personskat i Danmark skræmmer nogle af de allerdygtigste og ambitiøse shipping folk væk. Så de foretrækker London eller Singapore, hvor de skal betale langt mindre i skat.

Klaus Kjaerulff
Rederiet Torm A/S

Det er en myte, at det er dyrt at drive forretning i Danmark. I hvert fald hvis man er et internationalt shippingfirma. Faktisk er det modsatte tilfældet. Det er beskeden til de udenlandske virksomheder, som hver uge ringer til Danmarks Rederiforening for at høre om mulighederne for at slå sig ned i Danmark.

"Selv om de danske lønninger er høje, så er hus- og lokalelejen billigere end for eksempel London. Samtidig så bevirker den danske flexicurity-model, at det er billigt at "hire and fire". Ansatte, der er godt uddannet, laver færre fejl og skaber mere vækst. Når en lavtlønnet viser sig at lave flere fejl, så taber man ofte samlet set penge," siger underdirektør Jan Fritz Hansen.

Hvad de interesserede virksomheder allerede ved, er, at Danmark er lig med kvalitet, er Jan Fritz Hansens erfaring. Danmarks lille størrelse har bevirket, at eksport og international orientering har været en del af hverdagen i mange år for danske handelsfolk.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024