Elbilerne sælger godt i Norge

KORT NYT: I Norge har Nissan solgt 1.000 eksemplarer af elbilen Leaf på et halvt år, modsat de 20 eksemplarer i Danmark. Ifølge dansk elbilforhandler bærer politikerne en stor del af skylden.
I Norge har de tilsyneladende taget godt imod elbilerne. Hos vores nordiske naboer har Nissan, ifølge Ingeniøren, solgt 1.000 eksemplarer af elbilen Leaf på et halvt år, mens der i Danmark kun er blevet solgt 20 eksemplarer.

Nissans danske landechef, Peter Hal, er ikke i tvivl om, at de gode vilkår for elbilbrugerne i Norge er medvirkende til de høje salgstal. I Norge har man nemlig indført specielle fordele som gratis parkering og benyttelse af busbanerne i forsøget på at lokke bilisterne over til det mere miljørigtige alternativ.

"Trafikken i Oslo er et mareridt i myldretiden, men med buskørebanen slipper bilisterne uden om køerne," udtaler Peter Hal til Ingeniøren.

Norsk forbillede
Peter Hal så gerne, politikerne bakkede mere op om salget af elbilerne i Danmark ved at tage ved lære af nordmændene. Han mener især, at danskerne holder sig tilbage på grund af elbilernes begrænsede rækkevidde.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024