Fart er den største dræber i trafikken

SIKKERHED: Nyt pilotprojekt fra Vejdirektoratet viser, at fart var årsag til de fleste dødsulykker i trafikken i 2010.
For høj hastighed var et afgørende forhold i 44 procent af de i alt 231 dødsulykker på de danske veje sidste år. Det viser et nyt pilotprojekt, der for første gang har kortlagt årsagerne til de rapporterede trafikdrab.

For høj hastighed dækker både over direkte overskridelser af hastighedsbegrænsningerne samt for hurtig kørsel efter omstændighederne.

Undersøgelsen viser også, at to-tredjedele af de omkomne i trafikken sidste år var mænd, og at 35 procent i denne gruppe var unge mænd.

På en andenplads over årsager til dødsulykker i trafikken sidste år er manglende opmærksomhed, som spillede en afgørende rolle i 43 procent af de rapporterede dødsulykker. Manglende opmærksomhed kan både skyldes, at trafikanten er blevet distraheret, er opmærksom på noget andet end trafikken, eller at vedkommende er faldet i søvn.

Undersøgelsen viser derudover, at trafikanten selv spillede en rolle i 95 procent af de rapporterede trafikdrab sidste år. Enten fordi vedkommende kørte for stærkt, var uopmærksom, for træt eller havde drukket for meget.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024