FDM og DI med i Infrastrukturkommission

NYHED: FDM og DI kan nu alligevel kalde sig medlemmer af Infrastrukturkommissionen. Det sker, selvom begge i første omgang blev forbigået.
FDM og DI var stærkt utilfredse med, at de ikke var repræsenteret i Infrastrukturkommissionen. Men det har formanden for kommissionen nu ændret.
FDM og DI var stærkt utilfredse med, at de ikke var repræsenteret i Infrastrukturkommissionen. Men det har formanden for kommissionen nu ændret.
Natali Braagaard

Jeg tillod mig i forlængelse af vores kickoff-konference den 30. november at spørge trafikministeren, om vi kunne udvide antallet af medlemmer fra 19 til 21. Jeg fik et glædeligt og - for mig meget overraskende - positivt svar tilbage.

Birgit Aagaard-Svendsen
Formand for Infrastrukturkommissionen
Fakta
Kommissionen blev nedsat i november 2006.

Den skal analysere og vurdere de centrale udfordringer og udviklingsmuligheder for infrastrukturen og de statslige trafikinvesteringer frem til 2030. Samtidig skal kommissionen komme med forslag, der kan styrke grundlaget for de statslige investeringer på transportområdet. Kommissionen afslutter sit arbejde i oktober 2007.

Kommissionen holder sit første møde i dag.

Kilde: Infrastrukturkommissionen

Da trafikminister Flemming Hansen (K) nedsatte Infrastrukturkommissionen i november 2006, var hverken DI eller FDM inviteret med til at diskutere udviklingen af den danske infrastruktur frem til 2030. Men på opfordring af kommissionens formand, Birgit Aagaard-Svendsen, har regeringen nu revideret den beslutning.

Medlemmer på opfordring af formand
"Jeg tillod mig i forlængelse af vores kickoff-konference den 30. november at spørge trafikministeren, om vi kunne udvide antallet af medlemmer fra 19 til 21. Jeg fik et glædeligt og - for mig meget overraskende - positivt svar tilbage," siger Birgit Aagaard-Svendsen til Altinget.

Med invitationer fra både trafikministeren og kommissionens formand af henholdsvis 12. og 15. december kan FDM og DI derfor - godt halvanden måned efter kommissionen blev nedsat - slutte sig til selskabet af infrastrukturmedlemmer, der allerede består af blandt andre DTU, Dansk Kollektiv Trafik, Danske Havne, DSB, Danfoss og Carl Bro Gruppen.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024