Flertal vil tillade 15-årige at køre knallert

KNALLERTER: Et flertal vil sænke aldersgrænsen, så 15-årige kan køre knallert. Både Rigspolitiet, Rådet for Sikker Trafik og flere oppositionspartier er stærkt kritiske og frygter flere trafikdrab blandt de helt unge.
Et flertal i Folketinget vil sænke aldergrænsen for at køre knallert fra 16 til 15 år, selvom både Rigspolitiet og Rådet for Sikker Trafik fraråder det.
Et flertal i Folketinget vil sænke aldergrænsen for at køre knallert fra 16 til 15 år, selvom både Rigspolitiet og Rådet for Sikker Trafik fraråder det.Foto: colourbox
Anne Burlund

15-årige har i dag lovligt ret til at få børn, men de må ikke købe en knallert uden deres forældres samtykke. Man skal enten være konservativ eller i Rådet for Sikker Trafik for at forstå logikken i det her.

Kim Christiansen (DF)
Trafikordfører

Et flertal i Folketinget bestående af regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale vil sænke aldersgrænsen for at køre knallert fra 16 til 15 år for at øge mobiliteten for de unge, der bor i yderområderne.

Lovforslaget blev førstebehandlet i Folketinget onsdag. Udover en alderssænkning vil regeringen indføre krav om knallertkørekort for unge under 18 år, skærpe sanktionerne for ulovlig knallertkørsel og forbedre undervisningen på ungdomsskolerne:

"Dette forslag vil være med til at øge de unges mobilitet. Et af hovedelementerne i forslaget er, at undervisningen skal forbedres markant med en teoriprøve og en praktisk køreprøve, så de unges færdselssikkerhed øges," sagde justitsminister Lars Barfoed (K) under førstebehandlingen af lovforslaget.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024