’Ikke plads til flere biler i indre København’

TRÆNGSEL: Biltrafikken i København er steget med næsten 18 procent de sidste 20 år. Det er specielt ved kommunegrænsen, at trafikken er blevet større. Kapaciteten i indre by har nået grænsen, lyder det fra centerchef.
Foto: colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen

Der er ikke plads til flere biler i indre by. Og når der ikke er mere plads, så søger trafikken ud på de veje, den så kan finde. Så trængslen flytter ud af.

Niels Tørsløv
Centerchef i Center for Trafik ved Københavns Kommune

Mens rød og blå blok gennem valgkampen slås om, hvorvidt en betalingsring i København er en god eller dårlig idé, står en ting klart. Trafikken er steget markant over de seneste 20 år, og blandt andet derfor er der ikke plads til flere biler i den indre del af byen, lyder det fra Københavns Kommune

Tallene fra Københavns Kommune viser, at på trods af et fald i trafikken de senere år så er den steget med 17,8 procent fra 1990 til 2010. Især i udkanterne af kommunen er stigningen massiv med 28,2 procent.

En vigtig del forklaringen er, at antallet af biler er steget i udkanterne af byen. Omkring søerne er der således 24.000 færre biler i dagstimerne 2010 end i 1990. Derimod er antallet af biler omkring kommunegrænsen steget med 118.000 i samme periode.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024