Kontrol med køre-hviletidsregler skal effektiviseres

KONTROL: Der skal holdes bedre øje med vejgodstransporten på de danske veje. Derfor drøfter transportministeren og justitsministeren mulighederne for at effektivisere kontrollen på området.

Den administrative kontrol af danske og udenlandske lastbiler skal flyttes til Transportministeriet for at skærpe kontrollen med køre-hviletidsreglerne. Det er en af de drøftelser, som transportminister Hans Christian Schmidt (V) har haft med justitsminister Lars Barfoed (K). Drøftelserne sker, efter det er kommet frem, at der snydes med bl.a. køre-hviletidsreglerne på de danske veje.

”Både justitsministeren og jeg selv har stor fokus på at sikre et effektivt og velfungerende vejgodsstransporterhverv, hvor der gribes konsekvent og hurtigt ind over for de” brådne kar” i branchen,” siger Hans Christian Schmidt i en pressemeddelelse. Ministrene var dog enige om, at landevejskontrollen fortsat skal ligge hos politiet

Udover at den effektiviserede kontrol skal skærpe sikkerheden på de danske veje, lægger ministeren også vægt på, at der skal sikres lige konkurrencevilkår for transportvirksomhederne.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024