Mærsk-chef: Havne kan aflaste motorvejene

Mærsk forventer få men store containerhavne i Skandinavien. Men de mindre havne kan i stigende grad blive anløbshavne for de korte ruter.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Hvis feeder-trafikken kan konkurrere med landevejstransporten og får vilkår, som er konkurrencedygtige, vil feeder-anløb til selv mindre havne kunne sikres. Feeder-trafik er jo en noget mere miljørigtig løsning end vejtransport.

Henrik Kristensen
Terminalchef, APM Terminals Århus
Fakta
  • APM Terminals er verdens 3. største terminaloperatør.

  • APM Terminalen i Aarhus har en årlig godsomsætning på 200.000 teu.

  • Det forventes at omsætningen vil fortsætte med 2 cifret vækst i de kommende år.

  • APM Terminalen havde sidste år 256 skibskald.


  • Kilde: APM Terminals
    Altinget har spurgt Henrik Kristensen, Terminalchef APM Terminals Århus om deres forventninger til containerudviklingen i Danske Havne. APM Terminals, der har terminaler over hele kloden, er globalt verdens 3. største containeroperatør.

    Der findes forskellige vurderinger af, hvor stor stigning der vil ske inden for containertransporten i de kommende år. Hvilke scenarier hælder Mærsk til at se som de mest realistiske?

    Vi forventer, at stigningen på kontinentet vil fortsætte med uændret takt i de kommende år. Kapaciteten i Nordeuropa er allerede knap i dag. Og selvom der udbygges i flere havne, må det forventes, at også skandinaviske havne vil kunne drage fordel. 

    Særligt når der også forventes kraftig vækst i transporten til Rusland. Det, der også vil kunne ændre billedet markant, er, når store linierederier har tilstrækkelige volumer til, at det kan betale sig at forlænge direkte havnekald til Skandinavien.

    Altinget logoTransport
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Transport

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024