Minister: Danske luftfartsselskaber overholder EU-regler

LUFTFART: Transportminister Hans Christian Schmidt (V) mener ikke, der er behov for yderligere restriktioner over for danske luftfartsselskaber. De overholder flypassagerers rettigheder. Men han peger på, at ensartede regler for sanktioner i hele EU bør være målet.

I Danmark retter luftfartsselskaberne sig efter Statens Luftfartsvæsens afgørelser. De muligheder, der er i Danmark vedrørende håndhævelsen af forordningen, sikrer en effektiv efterlevelse af passager-rettighederne.

Hans Christian Schmidt
Transportminister (V)
Fakta

Det er Statens Luftfartsvæsen, der behandler klager, hvor passagerer mener, at deres rettigheder ikke er overholdt.

EU forordning 216/2004 fastslår, at flypassagerer har visse rettigheder ved:
- boardingafvisning
- aflysning
- lange forsinkelser

Forordningen omfatter:
- alle flyafgange fra EU's medlemslande
- alle flyafgange, hvis bestemmelseslufthavn er i et EU-medlemsland, og det er et EU-luftfartsselskab, der udfører flyvningen.


Kilde: Statens Luftfartsvæsen
Luftfartsselskaberne i Danmark er mønstereksempler, når det kommer til at overholde EU's regler om flypassagerers rettigheder. Det slog transportminister Hans Christian Schmidt (V) fast torsdag, da han var i samråd i Folketingets Trafikudvalg.

Ifølge EU-forordning 261/2004, der trådte i kraft i februar 2005, er luftfartsselskaber ansvarlige for at sikre passagerers rettigheder ved boardingafvisning, aflysning af flyafgange eller lange forsinkelser. Det er op til den enkelte nation at bestemme straffen, hvis et luftfartsselskab ikke følger reglerne. Statens Luftfartsvæsen er derfor udpeget som klage- og håndhævelsesmyndighed i Danmark.

Transportministeren var kaldt i samråd for at svare på spørgsmål om håndhævelsen af flypassagerers rettigheder.

Ingen problemer med danske selskaber                                       Transportministeren gjorde det klart, at han ikke finder behov for at styrke Statens Luftfartsvæsens muligheder for at gribe ind over for luftfartsselskaber. Han understreger, at der ingen problemer er mellem luftfartsvæsnet og luftfartsselskaberne.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024