Minister: Vent med yderligere krav om SCR-teknologi

NYHED: Troels Lund Poulsen (V) mener, man skal vente med at tage beslutninger om flere krav til SCR-katalysatorer. Oppositionen vil indføre krav omgående, men DF støtter miljøministeren.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi har i udvalget brugt utroligt meget tid med møder og høringer om SCR-katalysatorerne. Det er helt unødvendigt at udsætte beslutningen endnu en gang.

Steen Gade
(SF)

"Kom nu i gang, Troels" - det er oppositionens besked til miljøministeren i striden om, hvorvidt eller hvornår der skal stilles skærpede krav til brugen af SCR-katalysatorer på tunge køretøjer. SCR-katalysatorer fjerner NOx-forbindelser fra udstødningsgassen fra dieselbiler.  

Socialdemokraternes miljøordfører Torben Hansen havde i går indkaldt miljøministeren til et åbent samråd, hvor ministeren skulle forklare, hvorfor at regeringen ikke allerede nu vil stille krav om eftermontering af SCR-katalysatorer på tunge køretøjer, som allerede er på vejene.

S og SF peger på, at en en rapport fra Miljøstyrelsen har vurderet, at det både samfundsøkonomisk og sundhedsmæssigt giver mening at skærpe kravene om brugen af SCR-katalysatorer.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024