Ny aftale om køb af togvogne

NY AFTALE: En ny aftale i "bedre og billigere kredsen" sikrer 1,2 milliarder kroner til køb af dobbeltdækkervogne og fremtidige el-lokomotiver. Læs aftalen her.
Foto: Colourbox.dk
Den fremtidige pladskapacitet i regionaltrafikken er sikret.

Det står klart, efter at forligskredsen bag bedre og billigere kollektiv trafik indgik aftale om 780 millioner kroner til køb af 67 dobbeltdækkervogne og øremærkning af 420 millioner kroner til køb el-lokomotiver.

Det skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Udover at DSB således sikres nok pladskapacitet til at kunne leve op til dets kontrakt med staten, bidrager aftalen også til en mere problemfri overgang fra diesel- til el-drift.

Dokumentation
Aftale mellem regeringen (Socialdemokraterne og Det Radikale Venstre) Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten om:

Indkøb af dobbeltdækkere

Parterne er enige om, at afsætte 780,1 millioner kroner til køb af 67 dobbeltdækkervogne til brug primært i den Sjællandske regional- og pendlertrafik. Der vil være tale om, at DSB køber de 67 dobbeltdækkervogne, som i dag lejes, som dermed sikres fastholdt i den danske togtrafik. De 67 dobbeltdækkervogne skulle efter planen være påbegyndt tilbageleveret til ejeren i 2016.

Parterne lægger vægt på, at der med købet af de 67 dobbeltdækkervogne er sikret en buffer, så der ikke kommer til at mangle siddepladser, hvis der sker yderligere problemer med indsættelsen af IC4-togene. De 67 dobbeltdækkervogne har en kapacitet på ca. 7.200 pladser, hvilket svarer til kapaciteten i ca. 35 IC4-togsæt.

Købet af de 67 dobbeltdækkervogne finansieres fra de 1,2 milliarder kroner, der med aftalen om "Bedre og Billigere Kollektiv Trafik" af 12. juni 2012 er afsat til indkøb af el-tog. Den samlede pris på de 67 dobbeltdækkervogne er 780,1 millioner kroner inkl. lejeforlængelse. Hertil kommer en finansieringsomkostning på i størrelsesorden 86 millioner kroner, som finansieres af frie midler i aftalen om bedre og billigere kollektiv trafik.

Parterne er endvidere enige om, at de resterende 419,9 millioner kroner af puljen på 1,2 milliarder kroner reserveres til køb af el-lokomotiver. Indkøb af el-lokomotiver bidrager til en fleksibel overgang til el-drift, når banenettet elektrificeres over de kommende år.

(Kilde: Transportministeriet)


Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024