Regeringen ændrer omstridt cabotage-regel

CABOTAGE: Trods forsikringer om det modsatte var sidste års stramning af cabotage-reglerne for vidtgående, erkender transportminister Magnus Heunicke (S). Nu gælder det EU-sporet og kamp mod ulovligheder.
Foto: Colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen

DI og ITD advarede igen og igen om, at de danske cabotage-stramninger fra september sidste år bryder med EU-reglerne, men regeringen valgte at gennemføre dem alligevel. Samtidig var begejstringen for ændringen stor hos 3F og DTL.

Men med en åbningsskrivelse fra EU-Kommissionen i januar er den nye transportminister nu nået til en ny erkendelse: De danske regler er alligevel ikke i overensstemmelse med EU-forordningen:

"EU-Kommissionen har ret i, at vores regler på det punkt har været for vidtgående. Men det er vigtigt for mig, at kampen mod social dumping fortsætter med uformindsket kraft," lød det fra transportministeren i en pressemeddelelse mandag.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024