SF: Fogh skal blande sig i motorvejsplaner

NYHED: Hvis ikke statsministerens redning af Gudenådalen er populisme, så må han også redde værdifuld natur i tre andre projekter, mener SF.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Når man laver samfundsøkonomiske beregninger på et projekt som dette, så indregner man ikke de naturværdier, som vil gå tabt. Jeg ved godt som økonom, at det er vanskeligt at værdisætte naturen, men når den slet ikke tillægges nogen værdi, så er det en fejl. Derfor tror jeg, at eksemplet med Gudenådalen og dens naturværdier vil indgå i fremtidige beslutninger om større trafikanlæg

Anders Fogh Rasmussen
I bladet Natur og Miljø

Statsministeren må på banen og banke trafikministeren på plads i tre kommende motorvejsprojekter, hvor oppositionen og grønne organisationer er bange for at naturområder kan blive skadet af vejprojekter.

SF's trafikordfører, Pia Olsen, hæfter sig ved, at statsministeren i striden om Silkeborgmotorvejen stod på Danmarks Naturfredningsforenings side.

"Hvis ikke at hans støtte til en løsning uden om Gudenådalen skal være populisme, så må det samme da gælde for Motorvejsprojekterne ved Kliplev-Sønderborg, Frederiksundsfingeren og øen Egholm ved Aalborg," siger Pia Olsen.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024