Tiden rinder ud for IC4-tog

TOGINDKØB: Fristen for leverancen af mindst ét fejlfrit IC4-togsæt er ved at løbe ud. Trafikministeren er bekymret.

Den italienske togleverandør AnsaldoBreda har mildt sagt haft svært ved at opfylde sine forpligtelser over for DSB. Selskabet har endnu ikke været i stand til at levere ét fejlfrit togsæt, og fristen for dette udløber i slutningen af maj. Det vækker bekymring hos trafikministeren.

"Jeg er bekymret, det er klart. I mange år er det gået dårligt med leverancerne af IC4, som ikke er sket til tiden eller med den forventede kvalitet. Med den historik må man være bekymret," siger trafikminister Lars Barfoed til Jyllands-Posten. 

Der kører på nuværende tidspunkt to nye togsæt på strækningen Aalborg til København. Fejlene i disse er ikke til at komme udenom. Blandt andet er det koldt i den ene ende og varmt i den anden. Og meget tyder altså på, at AnsaldoBreda ikke når at levere et tog uden fejl inden slutningen af maj. DSB-direktør Søren Eriksen vil dog ikke vurdere konsekvensen af et eventuelt fristudløb endnu.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024