Trafikeksperter uenige om både jysk og tysk bro

NYHED: En trafikforsker foreslår bro til Jylland i stedet for en Femernforbindelse. Fem andre eksperter er ikke entydigt enige. Læs deres kommentarer her.
Natali BraagaardMorten Okkels

På nuværende tidspunkt er der ikke noget belæg for en forbindelse mellem Kalundborg og Jylland, for der er ikke lavet en samfundsøkonomisk analyse af blandt andet trafikmængden endnu.

Oli B. Madsen
Professor
Fakta
Baggrund 

I morgenavisen Jyllands-Posten kunne man mandag læse, at der ifølge trafikforsker Uffe Jacobsen er større behov for en bro mellem Jylland og Sjælland end mellem Danmark og Tyskland.

Uffe Jacobsen er i avisen citeret for at sige:

"I stedet for at spilde en masse milliarder på en Femerbro, bør man bruge pengene på at løse nogle af de trafikproblemer, som vi har i Danmark. Det logiske vil være at forbinde de to geografiske og økonomiske knudepunkter i Danmark med en bro fra Kalundborg over Samsø til Jylland, formentlig lidt syd for Århus. Ser man på trafiktallene, vil der formentlig være fem-ti gange så mange, der vil benytte sådan en bro som en bro over Femer Bælt."


Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten

Trafikforsker Uffe Jacobsen har ikke belæg for at foreslå endnu en bro til Jylland, mener professor og medlem af infrastrukturkommissionen Oli B. Madsen.

Og mens trafikforsker Per Homann Jespersen samt professor Bent Flyvbjerg begge peger på, at en Femernforbindelse ikke ser ud til at kunne finansiere sig selv, vil trafikekspert Otto Anker Nielsen hellere bruge penge på andre trafikprojekter end på en bro til Jylland.

Altinget | Transport har stillet fem trafikeksperter det samme spørgsmål:

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024