Karina Lorentzen Dehnhardt
 svarer 
Morten Dahlin

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) spørger ministeren for byer og landdistrikter, Morten Dahlin, om ministeren vil opgøre, hvor mange nye statslige arbejdspladser og institutioner, der er blevet etableret i landdistrikterne siden udflytningen i 2018

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 20, Spørgsmål 2
Vil ministeren opgøre, hvor mange nye statslige arbejdspladser og institutioner, der er blevet etableret i landdistrikterne siden udflytningen i 2018, jf. Bedre balance II, og som ikke omfatter de allerede udflyttede statslige institutioner som følge af Bedre balance II?

Opgørelsen bedes illustrere antal arbejdspladser, årstal, geografisk lokation og type af udflyttede arbejdspladser.

Svar fra fredag den 2. februar 2024
Det seneste fakta-ark af marts 2022 om status for udflytningen af statslige arbejdspladser som led i Bedre Balance I (2015) og II (2018) er oversendt til udvalget som bilag til besvarelsen af 1. februar 2024 af spm. 1 til beslutningsforslag B 20 om at iværksætte en forundersøgelse med henblik på udflytning af 10.000 statslige arbejdspladser over de kommende år.

Som det fremgår af fakta-arket, var hovedparten af den planlagte udflytning af statslige arbejdspladser som led i Bedre Balance I og II afsluttet i marts 2022 og omfattede på daværende tidspunkt i alt 7.886 arbejdspladser, svarende til 93 pct. af de planlagte udflytninger. Med afslutningen af de planlagte udflytninger er den detaljerede opfølgning på Bedre Balance I og II ligeledes afsluttet, ligesom der ikke føres centrale oversigter over de enkelte statslige institutioners løbende beslutninger om anvendelsen af lønsumsmidler mht. geografi, medarbejderkategorier, ansættelsesformer, brug af hjemmearbejdspladser m Til supplerende besvarelse af spørgsmålet vedlægges en oversigt med tal fra Danmarks Statistik, der angiver det gennemsnitlige antal lønmodtagere i staten og private virksomheder (antal ansatte) for årene 2018-2022 fordelt på landsdele, samt ændringen fra år til år som beregnet af By-, Land- og Kirkeministeriet, jf. bilag 1. Det fremgår af tallene, at der har været fremgang i antallet af statslige lønmodtagere i alle landsdele, bortset fra Nordjylland. Danmarks Statistik har endnu ikke offentliggjort tal for 2023.

Regeringen ønsker som beskrevet i regeringsgrundlaget af december 2022, at nye statslige institutioner, eller væsentlige udvidelser af eksisterende statslige institutioner, placeres uden for de største byer, medmindre helt særlige grunde taler imod. Regeringen vil desuden med det nye forsvarsforlig have fokus på, at investeringer og arbejdspladser placeres i hele landet.

Siden december 2022 er der etableret to nye skattecentre i hhv. Svendborg og res eksisterende statslige institutioner.

Frederiksholms Kanal 21 1220 København K www.km.dk Telefon 3392 3390 e-post [email protected]

Akt nr.: 363024 Dette akt nr. bedes oplyst ved henvendelse til ministeriet Dato: 26. februar 2024 Inden for rammerne af forsvarsforliget har regeringen (S, V og M) og SF, DD, LA, K, RV og DF foreløbig i den første delaftale under forsvarsforliget 2024-33 af 18. januar 2024 bl.a. aftalt, at:





Finansiere genetablering af Elling ammunitionsfabrik ved Frederikshavn.

Indføre kompensation for geografisk fleksibilitet mhp. at sikre bedre geografisk balance i fordelingen af Forsvarets arbejdskraft, bl.a. så stillinger, der ligger uden for større byer, lettere kan besættes.

Akt nr.:

Side 2 Bilag:

Bilag 1 – Udviklingen i antallet af statslige og private lønmodtagere 2018-2022 pr. landsdel.

Thomas Danielsen / Lise Marie Buhl
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024