svarer 
Lars Aagaard Møller

Hvad mener ministeren er vigtigheden af at opdatere og modernisere de nuværende ordninger for at tillade fuld repowering og innovative testprojekter?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 165, Spørgsmål 4

Vil ministeren oplyse, om regeringen ikke mener, at det er vigtigt at opdatere og modernisere de nuværende ordninger for at tillade fuld repowering og innovative testprojekter, så den teknologiske udvikling og markedstilpasning imødekommer fremtidige energibehov?

Svar fra torsdag den 16. maj 2024

Jeg forstår spørgsmålet som to-delt: dels spørges der til rammerne for tilladelser til repowering, dels til rammerne for test af VE-anlæg på havet.

For så vidt angår repowering kan det understreges, at lovforslaget ikke fjerner eller ændrer noget ved rammerne for repowering. For yderligere uddybning omkring definitionen af repowering henviser jeg til det oversendte høringsnotat i forbindelse med fremsættelse af lovforslaget.

Jeg kan desuden henvise til, at der for nyligt har været en bekendtgørelse i høring som har til formål at fastsætte regler om en forenklet og hurtig ansøgningsog tilladelsesproces for repowering af bestående elproduktionsanlæg på havet.

Reglerne forsimpler og øger transparensen for ansøgnings- og tilladelsesprocessen ved at præcisere, hvilke ansøgninger om repowering der kræver ny tillaFor så vidt angår test af VE-anlæg på havet gælder det, at lovforslaget viderefører muligheden for at etablere testanlæg i overensstemmelse med den statsrerne og sikkerhed for overensstemmelse med EU-retten. De nærmere rammer for test, herunder regler om projekternes kapacitet, vil blive fastsat ved bekendtgørelse. Ministeriet vil inddrage de relevante aktører i udarbejdelse af bekendtgørelsen, og evt. senere ændringer af bekendtgørelsen.

Det har ikke været sigtet med dette lovforslag at udvikle grundlaget for en ny testordning. Det har været sigtet at lukke åben dør-ordningen og ved den lejlighed undgå at lukke helt ned for mindre testprojekter, som er vurderet i overensstemmelse med EU-retten. Jeg er som minister åben for at fortsætte dialogen med relevante aktører om udviklingen af nye rammer for test fremadrettet.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024