Hans Kristian Skibby
 svarer 
Jeppe Bruus

Hans Kristian Skibby (DD) spørger skatteministeren, Jeppe Bruus, om at oplyse et estimat på, hvor stort et fald i antallet af passagerer indenrigslufthavnene i Sønderborg, Esbjerg og Midtjylland kan tåle som følge af passagerafgiften, før deres eksistens er truet, efter at der er taget højde for statstilskuddet på henholdsvis 8, 10 og 10 mio. kr., der følger af aftalen om ”Grøn indenrigsfart”

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 184, Spørgsmål 2
Vil ministeren oplyse et estimat på, hvor stort et fald i antallet af passagerer indenrigsluft­

havnene i Sønderborg, Esbjerg og Midtjylland kan tåle som følge af passagerafgiften, før deres eksistens er truet, efter at der er taget højde for statstilskuddet på henholdsvis 8, 10 og 10 mio. kr., der følger af aftalen om ”Grøn indenrigsfart”? Vil ministeren samtidig oplyse et estimat på, hvad faldet i passagerer for lufthavnene i Aalborg, Aarhus og Bornholm må være, før deres eksistens er truet?

Svar fra torsdag den 16. maj 2024
Jeg har til besvarelsen af nærværende spørgsmål indhentet bidrag fra Transportministeriet, som jeg kan henholde mig til:

”Det er ikke muligt at beregne et estimat for, hvor stort passagergrundlaget i de nævnte lufthavne skal være, før deres eksistens er truet. Det skyldes, at det afhænger af en lang række faktorer såsom størrelsen af den kommunale støtte, muligheden for effektiviseringer, og hvor betalingsvillige passagerer og flyselskaber er.

Det bemærkes, at Sønderborg Lufthavn i forvejen modtager 2 mio. kr. årligt i driftsstøtte fra staten. Med aftalen Grøn luftfart i Danmark er der afsat 8 mio. kr. yderligere til lufthavnen i perioden 2025-2030, så Sønderborg Lufthavn, i lighed med lufthavnene i Midtjylland og Esbjerg, vil modtage 10 mio. kr. i statslig støtte årligt.”
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024