svarer 
Lars Aagaard Møller

Vil ministeren identificere og udmønte nye rammevilkår for test og demonstration på havet, som er attraktive og konkurrencedygtige?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 165, Spørgsmål 9

Med lovforslaget følger en kraftig indskrænkning af, hvad man kan søge om tilladelse til at teste på havet. Ikke fordi der har været noget politisk ønske herom, men »primært viderefører og præciserer rammerne for test af VE-anlæg på havet i overensstemmelse med den statsstøtteretlige vurdering«, som det fremgår af Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet i høringsnotatet. Er ministeren indstillet på med afsæt i en analyse at identificere og udmønte nye rammevilkår for test og demonstration på havet, som er attraktive og konkurrencedygtige?

Svar fra tirsdag den 21. maj 2024

Som jeg har redegjort for tidligere i svaret på KEF L165 spm. 4 har det aldrig været sigtet med dette lovforslag at lave nye rammevilkår for test af VE-anlæg på havet. Det har været sigtet med lovforslaget at lukke åben dør-ordningen og ved den lejlighed undgå at lukke helt ned for mindre testprojekter, som er vurderet i overensstemmelse med EU-retten. Jeg er som minister åben for at fortsætte dialogen med relevante aktører om udviklingen af nye rammer for test af VE-anlæg på havet fremadrettet.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024