Fogh vil mindske frafaldet på ungdomsuddannelserne

ÅBNINGSTALE: Kun et lille afsnit i statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) åbningstale handlede om uddannelse. Skuffende med de problemer, området har, mener SF.
Anders Fogh Rasmussen (V) sagde tre sætninger om uddannelse i sin åbningstale. Ikke godt nok, mener SF.
Anders Fogh Rasmussen (V) sagde tre sætninger om uddannelse i sin åbningstale. Ikke godt nok, mener SF.Foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk
Anders Heissel

Statsministeren talte om dagpengeændringer og seniorordninger, men nævnte ikke et ord om, hvad vi skal leve af i fremtiden - nemlig en veluddannet arbejdsstyrke.

Nanna Westerby
SF's uddannelsesordfører

For at styrke integrationen i Danmark skal udviklingen i frafaldet blandt unge indvandrere på en ungdomsuddannelse vendes.

Det sagde statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i sin åbningstale, da han tirsdag indledte det nye folketingsår.

"Vi vil mindske frafaldet på ungdomsuddannelserne blandt unge med indvandrerbaggrund - og styrke deres danskkundskaber. Vi stiller konkrete krav til erhvervsskolerne. Og vi vil sikre praktiske indgange til uddannelserne og fjerne unødige boglige krav," sagde Anders Fogh Rasmussen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024