Ny akkreditering af professionshøjskoler på vej

GODKENDELSE: Tina Nedergaard (V) vil allerede til foråret kigge på nye måder at akkreditere Undervisningsministeriets videregående uddannelser, så hver enkelt uddannelse ikke længere skal godkendes.
Marie Dissing Sandahl
Undervisningsminister Tina Nedergaard åbner nu for at ændre akkrediteringssystemet, så uddannelserne kan godkendes på institutionsniveau og ikke for hver enkelt uddannelse, som tilfældet er nu.

"Videnskabsministeren har fremrykket sin redegørelse af akkreditering fra 2012 til 2011, og jeg lægger vægt på, at redegørelsen og debatten fremover også skal omfatte professionsbacheloruddannelser og de øvrige videregående uddannelser," lød det fra ministeren i Folketingets spørgetid i går, onsdag, med henvisning til en redegørelse af akkreditering af universiteterne, som videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen har bestilt, og som forventes færdig i april.

"Jeg er ikke modstander," sagde ministeren flere gange, men understregede, at videregående uddannelser under hendes ressort kræver særlige hensyn, fordi de uddanner til specifikke funktioner som sygeplejerske og lærer, som der er behov for i alle dele af landet.

Derfor er den regionale uddannelsesdækning essentiel for ministeren, understregede hun.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024