Antorini: Intet behov for erhvervsskole-eftersyn

Undervisningsminister Christine Antorini (S) ser intet behov for et stort 360-graders eftersyn af erhvervsuddannelserne. "Beklageligt," mener Venstre.
Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) lægger Venstres store eftersyn af landets erhvervsuddannelser på is.
Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) lægger Venstres store eftersyn af landets erhvervsuddannelser på is. Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen

Jeg synes, det er dødssygt med 360-graders eftersyn, og det er meget velafdækket, hvilke udfordringer hele uddannelsessektoren står over for.

Christine Antorini
Børne- og undervisningsminister
Der kommer ikke noget stort 360-graders eftersyn af de danske erhvervsskoler på nuværende tidspunkt.

Det slog undervisningsminister Christine Antorini (S) fast, da hun i fredags holdt tale under Danske Erhvervsskoler - Bestyrelsernes generalforsamling.

I august i år udtalte den forhenværende undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) ellers, at han ville iværksætte et større eftersyn af landets erhvervsskolesektor. Målet var blandt andet at få kortlagt, hvad man på sigt skal gøre for at styrke erhvervsuddannelserne og få nedbragt den høje frafaldsprocent.
Men ifølge den nye undervisningsminister findes der allerede nok viden om erhvervsskolernes problemer, og derfor er det ikke nødvendigt med et eftersyn lige nu.

"Jeg synes, det er dødssygt med 360-graders eftersyn, og det er meget velafdækket, hvilke udfordringer hele uddannelsessektoren står overfor. Derfor kan jeg ikke se ideen med at lave et kæmpestort eftersyn af erhvervsuddannelserne, og jeg tror, vi har brug for at komme væk fra at diskutere problemerne og pege fingre ad hinanden og i stedet finde løsningerne," sagde undervisningsministeren, som efterfølgende uddybede sit budskab over for Altinget | Uddannelse:

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024