Dumpekarakter til ministeriets ligestillingspolitik

KVINDER: Som det eneste ministerium har Børne- og Undervisningsministeriet ingen strategi for, hvordan det vil få flere kvinder ind i ledelsen. "Problematisk," siger ekspert. Departementschef Jesper Fisker lover nu forbedringer på ligestillingsområdet.
Per Bang Thomsen

Det ser skidt ud for os, og det er ikke tilfredsstillende, at vi ikke har været detaljeret nok. Det kom som en overraskelse for mig, at vi ligger så skidt på samtlige parametre, og det skal der laves om på.

Jesper Fisker
Departementschef i Børne- og Undervisningsministeriet
Fakta

Om evalueringen af "Charter for flere kvinder i ledelse":

Evalueringen omfatter i alt 34 private og offentlige virksomheder, som har været med i charteret i minimum 2 år. Virksomhederne er blevet evalueret på de syv indsatsområder i charteret, som de har tilsluttet sig med deres underskrift:

1. Strategi og plan
2. Mål og måltal
3. Personalepolitik
4. Ansættelse og rekruttering
5. Headhunting
6. Karriereudvikling
7. Måling, erfaring og resultater


Kilde: Ligestillingsministeriet

Det kan godt være, at landet har en kvindelig børne- og undervisningsminister. Men når det kommer til at få flere kvinder ind i departementets ledelse, dumper Børne- og Undervisningsministeriet med et brag.

Børne- og Undervisningsministeriet har nemlig ikke udarbejdet nogen strategi for at få flere kvinder ind i ledelsen. Derudover er der heller ikke blevet fastsat nogle mål eller måltal for, hvor mange kvinder der skal være i ledelsen, og derfor får ministeriet nu en sur smiley i en ny evalueringsrapport fra Ligestillingsministeriet.

Baggrunden for rapporten er det såkaldte "Charter for flere kvinder i ledelse", som 20 offentlige organisationer og 14 private virksomheder har sagt ja til at deltage i. Målet er at styrke ligestillingen på ledelsesgangene, og parterne har derfor forpligtiget sig til at leve op til syv konkrete krav - heriblandt at udarbejde en strategi for at få kvinder i ledelsen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024