Haarder blåstempler sjællandsk uddannelsesplan

SJÆLLAND: Undervisningsminister Bertel Haarder godkender uddannelsesplanen for Sjælland, der lukker Haslev Seminarium.
Anders Heissel

Jeg er glad for, at først regionsrådet og nu bestyrelsen har justeret i det oprindelig forslag, og derfor vil jeg ikke gribe ind over for det.

Bertel Haarder (V)
Undervisningsminister

Efter store protester fra studerende og Region Sjælland traf University College Sjælland før weekenden sin endelige beslutning om blandt andet lærer- og pædagoguddannelserne på Sjælland.

Den oprindelige plan var at lukke uddannelserne i Holbæk, Nykøbing Falster og i Haslev, men kun Haslev må i den endelige beslutning lade livet. Det kunne undervisningsminister Bertel Haarder (V) som sidste indstats lave om, men det vil han ikke.

Bertel: Jeg griber ikke ind
"Det er min opgave at sikre, at der er en rimelig regional dækning af de videregående uddannelser. Derfor er jeg glad for, at først regionsrådet og nu bestyrelsen har justeret i det oprindelige forslag, og derfor vil jeg ikke gribe ind over for det. Jeg kan kun gribe ind, hvis der er fare for forringet regional spredning af uddannelserne, og da Haslev ligger i midten, er det svært at argumentere for det," siger Bertel Haarder til Altinget.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024