Indvandrerbørn ender på ressourcesvage skoler

INDVANDRERE: Når indvandrerbørn kommer til Europa, ender de ofte på ressourcesvage skoler, viser ny rapport fra EU-Kommissionen. Danmark er dog blandt de lande i unionen, som er bedst til at hjælpe indvandrerbørn igennem skolesystemet.
Ny EU-undersøgelse viser, at Danmark er blandt de lande i unionen, som er bedst til at hjælpe indvandrerbørn i gang i skolen.
Ny EU-undersøgelse viser, at Danmark er blandt de lande i unionen, som er bedst til at hjælpe indvandrerbørn i gang i skolen.Foto: colourbox.com
Per Bang Thomsen

Vi må forbedre vores resultater i Europa på dette område og yde mere støtte til sårbare grupper. Vi er nødt til at ændre den ånd, der stadig hersker i mange skoler.

Androulla Vassiliou
EU-kommissær for uddannelse, kultur, flersprogethed og ungdom

Når indvandrerbørn kommer til Europa, ender de ofte på skoler med få ressourcer, og det kan føre til, at de forlader skolesystemet tidligt. Det viser en ny undersøgelse, som EU-Kommissionen netop har offentliggjort.

Her har man set nærmere på 15 medlemslande, heriblandt Danmark, som har oplevet store immigrationsstrømme i de seneste år. Konklusionen er, at de enkelte medlemsstater bør sikre en både målrettet og helhedsorienteret støtte til børnene, som både indeholder specialiserede lærere og en systematisk inddragelse af forældrene og lokalsamfundet.

“Vi må forbedre vores resultater i Europa på dette område og yde mere støtte til sårbare grupper. Vi er nødt til at ændre den ånd, der stadig hersker i mange skoler,” udtaler Androulla Vassiliou, EU-kommissær for uddannelse, kultur, flersprogethed og ungdom, i en pressemeddelelse.

Danmark i top
Undersøgelsen viser dog, at Danmark sammen med Sverige er de to lande i unionen, som er bedst til at hjælpe indvandrerbørn igang.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024