KL-formand: Forældrene er for sløve

FOLKESKOLEN: Hvis folkeskolen skal bidrage til mere uddannelse blandt de unge, skal de sløve forældre op af stolen, mener KL. Skolen skal forstå forældrenes egen skoletid bedre, siger Skole og Samfund.
Forældre, der selv har haft en dårlig skolegang, vil præge deres egne børn. Derfor skal folkeskolen i højere grad forstå netop de forældre, siger Skole og Samfund.
Forældre, der selv har haft en dårlig skolegang, vil præge deres egne børn. Derfor skal folkeskolen i højere grad forstå netop de forældre, siger Skole og Samfund.Foto: colourbox.com
Anders Heissel

Forældrene skal interessere sig noget mere for deres børns skolegang.

Jørn Sørensen (R)
Formand for KL's Børne- og Kulturudvalg

Når KL's ankermand på skoleområdet Jørn Sørensen (R) efter kommunalvalget den 17. november i år forlader posten, er det med en folkeskole, der efter hans mening er i fremgang.

"I en periode kunne vi hvert år - cirka ved denne tid - læse om dårlige Pisa-test, men det er vendt, så derfor er skolen i absolut fremgang. Fra politisk side og ikke mindst fra lærer- og forældreside, har der været et ønske om at tage fat i, hvordan vi skaber en bedre indlæring. Og det er jo lykkes. Eksempelvis læser børn i 4. klasse i dag lige så godt, som man tidligere gjorde i 5. klasse," siger Jørn Sørensen.

Hvordan skaber vi mønsterbrydere?
Men når andelen af unge med en ungdomsuddannelse ikke stiger, skyldes det også ifølge Jørn Sørensen den gruppe skoleelever, som ikke får opbakning fra forældrene.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024