LA enig i VU's kritik af moderpartiet

KORT NYT: Liberal Alliances børne- og undervisningsordfører Merete Riisager er enig i VU-formand Morten Dahlins kritik af Venstres skolepolitik.
"Det er godt at se, at de unge i Venstre ikke har glemt deres liberale rødder, når der tilsyneladende er gået strategi i den for moderpartiet."

Sådan lyder det fra Liberal Alliances børne- og undervisningsordfører Merete Riisager, der støtter VU i deres kritik af Venstres opbakning til regeringens forslag om en heldagssskole.

Hun mener, det er utroligt, at Venstre har købt tanken om en heldags- eller helhedsskole, og forstår ikke, hvordan Venstre som liberalt parti kan være enige med regeringen om sådan et forslag.

"Det er svært at få øje på noget, der er mindre liberalt end at beslaglægge alle børns tid, fordi et mindre antal børn får rørt sig for lidt eller har brug for lektiehjælp," siger Merete Riisager (LA).

Hun giver samtidig VU's formand Morten Dahlin ret i, at en heldagsskole kommer til at gå ud over børnenes egen tid og det danske foreningsliv. Hun frygter i samme ombæring, at en gennemførsel af forslaget vil svække friheden, fagligheden og almendannelsen i den danske folkeskole.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024