Ny forældre-fond vil sponsorere folkeskole

SPONSOR: For anden gang på kort tid dannes en forældrefond, der via indsamlede penge vil sponsorere en skole - denne gang i Hellerup. Tiltagene rokker ved folkeskolens grundlag, mener Skole og Samfund.
Tranegårdskolen i Hellerup i Gentofte Kommune får snart en forældrefond, der med indsamlede penge kan sponsorere skolen.
Tranegårdskolen i Hellerup i Gentofte Kommune får snart en forældrefond, der med indsamlede penge kan sponsorere skolen.Foto: Gentofte Kommune
Anders Heissel

For os handler det om, at børnene får det bedst mulige ud af det på netop vores skole. Og jeg ikke se, at det bliver et problem for andre skoler, at vi yder denne indsats. Det kan ikke være negativt for folkeskolen som helhed.

Steen Madsen
Initiativtager til forældrefond på skole i Hellerup

For nylig blev en forældreforening i Virum født med formålet at sponsorere den offentlige Virum Skole med privatindsamlede penge.

Nu har en gruppe forældre i Hellerup taget et lignende skridt i kampen for at sikre bedre vilkår på Tranegårdsskolen i Gentofte Kommune.

Foreningen med navnet Tranefonden bliver officielt dannet ved en generalforsamling den 18. juni, men i det seneste halve år har en gruppe forældre finpudset ideen, siger initiativtageren Steen Madsen. Og modsat foreningen i Virum er fonden ikke opstået på grund af kommunale nedskæringer, med derimod med ønsket om at gøre det hele lidt bedre for børnene.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024