Sådan ser regeringens 360 graders eftersyn af folkeskolen ud

FOLKESKOLEN: Regeringens Vækstforum skal til næste sommer diskutere fremtidens folkeskole på baggrund af et eftersyn af folkeskolen. Ser her de foreløbige planer.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil den 27.- 29 januar næste år ikke stå på Folketingets talerstol, men på Marienborg til en række dialogmøder om fremtidens folkeskole.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil den 27.- 29 januar næste år ikke stå på Folketingets talerstol, men på Marienborg til en række dialogmøder om fremtidens folkeskole.Foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk
Anders Heissel

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil onsdag den 27. januar stå i døren i sin embedsbolig, Marienborg, og tage imod lærerformand Anders Bondo Christensen og andre med tilknytning til folkeskolen.

Ifølge Statsministeriet er mødet med Anders Bondo Christensen - og en række andre møder i de efterfølgende dage - i den nordsjællandske statsministerbolig startskuddet til Lars Løkke Rasmussens bebudede 360 graders eftersyn af folkeskolen.

Møderne finder sted fra onsdag den 27. januar til fredag den 29. januar, og udover Lars Løkke Rasmussen vil også erhvervs- og økonomiminister Lene Espersen (K) og undervisningsminister Bertel Haarder (V) være til stede for at holde en lang række møde med alle parter inden for folkeskolen: lærere, pædagoger, skoleledere, forældre, elever, forskere, kommunerne og repræsentanter fra organisationer med tilknytning til folkeskolen. De bliver alle inviteret i små grupper ad gangen for at komme med deres bud på, hvordan fremtidens skole ser ud.

Mødeformen vil ikke være en konference, men ministrene vil holde et kort oplæg, hvorefter de indbudte i mindre grupper får mulighed for at give deres mening til kende.

Et rejsehold skal lave eftersynet
Møderne i januar skal ifølge Statsministeriet danne rammen om det egentlige eftersyn, som folkeskolen skal gennemgå i løbet af foråret. Der er i øjeblikket snak om, at et såkaldt rejsehold skal foretage eftersynet, men hvem der skal sidde i rejseholdet, og hvordan eftersynet skal foregå, ved man ikke endnu. Ideen om rejseholdet skal diskuteres i regeringens magtfulde koordinationsudvalg i dag onsdag.

Januarmøderne og selve eftersynet vil give regeringen mulighed for at lave et oplæg om fremtidens folkeskole, som regeringens eget Vækstforum skal diskutere på et møde den 3.- 4. juni. Og bemærk, at Vækstforum-mødet helt bevidst er planlagt til at foregå over to dage med overnatning, for derigennem at lade medlemmerne have mulighed for at slappe af under mere uformelle diskussioner over middagen og eller en øl i baren.

I dagene efter at Vækstforummet har diskuteret regeringens oplæg, vil regeringen selv komme med det egentlige udspil om fremtidens folkeskole.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Bondo Christensen

Fhv. formand, Danmarks Lærerforening
lærer (Skårup Seminarium 1982), journalist (Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, 2023)

Bertel Haarder

Fhv. MF og minister (V)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1970)

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024