Unge fravælger de erhvervsgymnasielle uddannelser

FALD: Der er færre, der søger ind på HHX og HTX, viser opgørelser fra regionerne. Det sker, samtidig med at ansøgningerne til landets gymnasier boomer.

Landets erhvervsgymnasielle uddannelser HHX og HTX vil ikke blive ikke overrendt af nye elever, når de nye klasser starter op efter sommerferien. Der er nemlig færre, der har søgt ind på uddannelserne i år, viser opgørelser fra regionerne.

Værst står det til på Bornholm, hvor der er kommet halvt så mange ansøgninger til de erhvervsgymnasielle uddannelser, som der plejer. Men også i Region Syddanmark og Region Sjælland er der færre, der søger ind på HHX eller HTX. Tallene er ikke blevet gjort op i Region Midtjylland og i Region Hovedstaden, mens antallet af ansøgninger er uændret i Region Nordjylland.

Kæmpe søgning til gymnasierne
Til gengæld er ansøgningerne til landets almene gymnasier væltet ind. Ifølge Danske Regioner er ansøgertallet fem procent højere end sidste år, og stigningen gælder for alle landets regioner. Siden 2009 er antallet af ansøgere til de almene gymnasier og HF steget med 14 procent.

Der er også flere af de gymnasier, der ligger i yderområderne, der har fået flere ansøgninger i år. Det gælder både for gymnasierne i Region Nordjylland og i Region Midtjylland. Derimod er der færre, der har søgt ind på de gymnasier, der ligger i ydreområderne i Region Syddanmark og Region Sjælland.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024