Vælgerne vil have rød folkeskolepolitik

MENINGSMÅLING: Et flertal af danskerne foretrækker en socialdemokratisk ledet regering til at tage sig af folkeskolen, viser en ny meningsmåling.
Marie Dissing Sandahl
Folkeskolen har bedst af en socialdemokratisk ledet regering. Det mener et flertal af danskerne, viser en meningsmåling foretaget af A&B Analyse for Altinget.dk. I undersøgelsen er vælgerne blevet spurgt hvilke af ti centrale politikområder, de foretrækker henholdsvis en borgerlig og en socialdemokratisk ledet regering til at håndtere.

Og resultatet er, at hele 61 procent foretrækker en socialdemokratisk ledet regering, mens resten af de adspurgte helst ser en borgerlig regering varetage folkeskoleområdet.

Og det er overraskende, mener Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell. De danske skoleelevers dårlige resultater ved PISA-undersøgelserne bærer muligvis en del af skylden, mener han.

"Oppositionen behøver dårligt nok at føre valgkamp på folkeskoleområdet. Det klarer PISA-undersøgelserne for dem," siger Hans Engell.

Dokumentation

Fakta om meningsmålingen:

Spørgsmålet lød: Hvem anser du for bedst egnet til at håndtere følgende politikområder: En socialdemokratisk ledet regering eller en borgerlig regering? 

Bedst egnet - Folkeskole?   
Socialdemokratisk ledet regering 61% 
Borgerlig regering  39%
   

Undersøgelsen er foretaget på nettet fra 26. maj til 31. maj på basis af 1058 repræsentativt udvalgte svarpersoner. 


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024