Vestager: Ufaglærte må gerne undervise i skolen

FRIKOMMUNE: Håndværkere, gymnasielærere og pædagoger må gerne undervise i folkeskolen. Det fastslår økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), efter Danmarks Lærerforening har kritiseret regeringens frikommuneforsøg.
Per Bang Thomsen
Fakta
Gladsaxe og Gentofte kommuner har kun søgt om lov til at lade voksne med andre professioner undervise i de største klasser, mens Odense Kommune med sit forsøg åbner for, at skolerne skal kunne benytte sig af ordningen på alle klassetrin.

Ingen af stederne har de valgt at sætte en begrænsning på i forhold til, hvilke fagprofessioner der skal kunne trækkes ind som undervisere, og i ansøgningen fra Odense Kommune foreslår kommunen, at de nye ansigter i skolen kunne være musikpædagoger, lokale kunstnere, håndværkere eller specialuddannede idrætsfolk.


Kilde: Økonomi- og Indenrigsministeriet

Det er ikke i strid med folkeskoleloven, når folk uden en læreruddannelse får lov til at undervise skolebørn.

Det fastslår økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), efter Danmarks Lærerforening har kaldt det lovstridigt, at eksempelvis håndværkere og pædagoger kan få lov til at stå for undervisningen i de kommuner, som deltager i det såkaldte frikommuneforsøg.

"Forsøg med fravigelse af folkeskolelovens krav om uddannelseskvalifikationer har til formål at få erfaringer med at åbne yderligere, for at undervisere fra de studie- og erhvervskompetencegivende uddannelser kan varetage undervisningsforløb i folkeskolen," skriver ministeren i et paragraf 20-svar og understreger, at der skal være "en pædagogisk begrundelse for at lade andre fagpersoner end lærere" stå for undervisningen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024