Vestager vil åbne skoledørene for ungdomspolitikerne

VALGRET: Ungdomspolitikere har i dag svært ved at få adgang til landets skoler, gymnasier og erhvervsskoler, og det skal der ifølge indenrigsminister Margrethe Vestager (R) laves om på.
Per Bang Thomsen

Jeg har taget kontakt til børne- og undervisningsministeren for at foreslå, at vi i samarbejde indgår i en dialog med skoler og uddannelsesinstitutioner om vigtigheden af at sikre, at de samfundsengagerede og politiske ungdomsorganisationer ikke forhindres i at få adgang til disse institutioner til at arrangere debatmøder og uddele materiale.

Margrethe Vestager
Økonomi- og indenrigsminister (R)

Det skal være langt lettere for ungdomspolitikere at uddele flyers og afholde debatmøder på landets skoler, gymnasier og erhvervsuddannelser. Det mener økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), som nu har taget kontakt til børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S).

Hun vil høre, om de i samarbejde kan sikre, at ungdomspolitikere i fremtiden kan få lettere adgang til landets skoler og ungdomsuddannelser.

I december 2011 kunne Altinget | Uddannelse nemlig fortælle, at ungdomspolitikere i stigende grad bliver smidt på porten, når de kommer forbi landets uddannelsesinstitutioner.

Dokumentation

Valgretskommissionens anbefaling i forhold til politiske ungdomsorganisationer:

"De politiske ungdomsorganisationer har i stigende grad vanskeligt ved at få adgang til at afholde debatmøder eller uddele materiale på skoler og uddannelsesinstitutioner.

Der er i dag ikke nogen lovgivning, der specifikt forbyder samfundsengagerende organisationer adgang til uddannelsessteder, men omvendt er der heller ingen lovgivning, der sikrer dem retten til adgang. Samtidig beslutter stadig flere uddannelsesinstitutioner selv regler, der forbyder organisationers adgang på institutionerne.

Derfor bør de samfundsengagerende ungdomsorganisationer sikres adgang til uddannelsesinstitutioner, medmindre hensyn til institutionens opgavevaretagelse konkret taler imod."

- Fakta fra Valgretskommissionens betænkning

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024