24. oktober 202410:00 - 12:00
Salen: Lov om midlertidig opholdstilladelse til ukrainere

Første behandling af forslag til lov om ændring af lov om midlertidig opholdstilladelse til personer, der er fordrevet fra Ukraine (L 51).

Lovforslaget har til formål at forlænge den eksisterende lov om midlertidig opholdstilladelse til personer fordrevet fra Ukraine, som blev vedtaget i marts 2022. Lovforslaget lægger op til at forlænge opholdsgrundlaget for ukrainske flygtninge til 17. marts 2026.

Formålet med lovforslaget er at sikre fortsat beskyttelse og ophold for ukrainske flygtninge i Danmark samt at lette sagsbehandlingen ved at tillade Udlændingestyrelsen at forlænge opholdstilladelser af egen drift.

Lovforslaget søger også at berostille asylsagsbehandlingen for personer med opholdstilladelse efter særloven for at undgå overbelastning af asylsystemet. Lovforslaget omfatter også forlængelse af midlertidige regler for fordrevne børn og unge fra Ukraine på Børne- og Undervisningsministeriets område.

Loven foreslås at træde i kraft 1. december 2024.

Forslaget er fremsat af udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kaare Dybvad Bek

Udlændinge- og integrationsminister, MF (S)
cand.scient. i geografi og geoinformatik (Københavns Uni. 2012)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024