Fangeudveksling varsler om kompleks fremtid for USA og Afghanistan

AFGHANISTAN: Obama er kommet under skarp kritik for at opmuntre til nye kidnapninger af amerikanere efter udvekslingen af fem højtstående Taleban-fanger med den tidligere tilfangetagne amerikanske soldat Bowe Bergdahl, mens Taleban fejrer, hvad bevægelsen ser som en PR-sejr over USA.
En video, der viser udleveringen af Bergdahl, er blevet en internetsensation på Youtube.
En video, der viser udleveringen af Bergdahl, er blevet en internetsensation på Youtube.Foto: Youtube
Annegrethe Rasmussen

Jeg har ikke tænkt mig på nogen måde at undskylde, at vi nu har sørget for at få en ung mand bragt tilbage til sine forældre.

Barack Obama
USA's præsident

WASHINGTON DC - "Når vi sender amerikanske unge mænd og kvinder i krig for vort land, skal de være sikre på, at vi aldrig vil lade dem i stikken. Længere er den ikke i første omgang."

Sådan lød det fra en talsmand fra Pentagon i denne uge, efter en storm af kritik rejste sig mod Det Hvide Hus over en udveksling af fem taleban-ledere, der i årevis har siddet fængslet i Guantánamo Bay i Cuba, med den amerikanske sergent Bowe Bergdahl, der indtil sidste weekend var den eneste tilfangetagne amerikanske soldat i Afghanistan.

Barack Obama, der i sidste uge var i Europa - på statsbesøg i Polen, til G7-møde i Bruxelles og til højtideligholdelsen af 70-året for D-dag - sagde det samme, men lidt anderledes i Bruxelles torsdag:

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024