"De unge kæmper for retten til at leve": Se hele debatten om fremtidens udviklingsbistand ved Europas østlige grænser

Den danske støtte til vores østlige naboer skal styrkes, så vi fastholder det europæiske demokrati og lukker ned for Putin. Men samtidig må rigide regler fra EU ikke spænde ben for landenes udvikling, lyder nogle af pointerne fra Altingets debatpanel.

Henover de seneste år er det danske engagement i øst intensiveret. Her åbner udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen den danske ambassade i Tiblisi Georgien 15. maj 2023.
Henover de seneste år er det danske engagement i øst intensiveret. Her åbner udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen den danske ambassade i Tiblisi Georgien 15. maj 2023.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Danmark skal styrke østsamarbejdet og give vores naboer et seriøst perspektiv mod at blive en del af EU.

På den måde kan vi slukke for Putins propagandamaskine og styrke de demokratiske værdier i Europa, som skaber en bedre fremtid for eksempelvis unge ukrainere.

Men vi skal undgå, at vores lovgivning spænder ben for jobskabelsen i krigshærgede lande, som ikke har musklerne til at følge med standarderne fra Bruxelles.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024