Jeppe Bruus: Ja, jeg er en guru

Skatteminister Jeppe Bruus har været på besøg i den Afrikanske Udviklingsbank for at give gode råd om skatter og afgifter. I mellemtiden er Kenyas gader kogt over af folkelige protester over udsigten til netop højere skatter og afgifter. Tirsdag denne uge blev der sat ild til parlamentet.

<i>Et velfungerende
skattesystem forudsætter at der tillid til de regimer, i befolkningen. På en
måde er det jo på samme måde som i Europa. Skat kræver at man har tillid,”
siger Jeppe Bruus (S) som i slutningen af maj besøgte Nairobi for at deltage i årsmødet
i Den Afrikanske Udviklingsbank</i>
Et velfungerende skattesystem forudsætter at der tillid til de regimer, i befolkningen. På en måde er det jo på samme måde som i Europa. Skat kræver at man har tillid,” siger Jeppe Bruus (S) som i slutningen af maj besøgte Nairobi for at deltage i årsmødet i Den Afrikanske UdviklingsbankFoto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Mikala Satiya Rørbech

NAIROBI: Det er populært at være en dansk skatteminister, når Den Afrikanske Udviklingsbank (AfDB) holder årsmøde. Jeppe Bruus (S) skulle fortælle om Danmarks gode erfaringer med at opkræve skatter og om, hvordan afgifter på forbrug kan bidrage til at finansiere klimapolitik - både grøn omstilling og klimatilpasning.

I Nairobi, ved årsmødets forsamling af jakkeklædte ministre og topembedsfolk fra hele det afrikanske kontinent er det en opskrift, der falder i god jord.

”Danmark er et land, andre kigger på og er misundelige over. Blandt andet fordi vi er så digitaliserede, og det betyder, at langt over 90 procent af danskerne følger reglerne,” siger han.  

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024