Ngo-direktør: "Det er ikke nok at være en fin fyr eller kvinde"

INTERVIEW: De mange direktørfyringer i civilsamfundet sker i en tid, hvor ngo'er skal blande idealisme og faglighed med business, lobbyisme og moderne HR. Hvordan undgår man at slukke ngo'ernes ildsjæle i transformationen? Altinget har mødt Rasmus Grue Christensen, der er ny direktør i Dignity. 

"Så vidt jeg husker, var det Bertel Haarder, der talte nedsættende om begrebet godhedsindustri. Jeg synes, det er et hædersmærke at være godhedsindustrialist. Det burde ikke være et skældsord." 
"Så vidt jeg husker, var det Bertel Haarder, der talte nedsættende om begrebet godhedsindustri. Jeg synes, det er et hædersmærke at være godhedsindustrialist. Det burde ikke være et skældsord." Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Malte Bruhn

Tidligere har mange ngo'er været lidt et beskyttet værksted. Det har været sådan noget feel good, der har fået lov til at passe sig selv

Rasmus Grue Christensen
Direktør i Dignity

Det var lidt af et drømmejob, der tegnede sig i horisonten, da Rasmus Grue Christensen i forsommeren fik tilbudt jobbet som ny direktør i Dignity – Dansk Institut mod Tortur.

Han var godt nok rigtig glad for direktørjobbet i Dansk Blindesamfund, hvor han nåede at residere i lidt over to år.

Men da han fik muligheden for at sætte sig i spidsen for en af verdens førende ngo'er i kampen mod tortur og vold, kunne han ikke at betakke sig.

Dokumentation

Rasmus Grue Christensen (født 1978 i Birkerød)

Cand.merc. i økonomi og filosofi fra CBS.

Har en master i international politik fra London School of Economics and Political Sciences.

Han har arbejdet i Udenrigsministeriet/Danida i en årrække, blandt andet som souschef på den danske repræsentation på Vestbredden og i Gaza.

Siden har han blandt andet været sekretariatschef i Ungdommens Røde Kors, sekretariatschef for Radikale Venstre, projektdirektør i Mandag Morgen og direktør for Dansk Blindesamfund.

Rasmus Grue Christensen er tillige aktivt bestyrelsesmedlem flere steder i ngo- og fondsverdenen.

Siden 1. august har han været direktør for Dignity – Dansk Institut mod Tortur.

Dignity har arbejdet for en verden uden tortur og vold siden 1982. Ud over deres internationale forebyggelses- og fortalerarbejde, tilbyder Dignity specialiseret rehabilitering til traumatiserede flygtninge fra deres hovedsæde i København. Dignity udøver også juridisk og sundhedsfaglig hjælp til tortur- og voldsofre i en lang række udsatte lande, ligesom organisationen udfører internationalt videns- og forskningsarbejde inden for deres felt. Dignity får blandt andet økonomisk støtte fra Udenrigsministeriet, Danske Regioner, fonde, legater og privatpersoner i ind- og udland.

Kilde: Rasmus Grue Christensen og Dignity.dk  


Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Udvikling

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024