Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

Rokade i regeringen: Danmark nedlægger ministerpost for udvikling og global klimapolitik

Den varslede regeringsrokade er nu en realitet. Altinget giver dig et overblik over, hvilke ministre der er inde, og hvem der er ude.

Regeringen varslede onsdag, at den ville udvide med tre nye ministerposter. Nu ved vi, hvem der skal besætte dem.
Regeringen varslede onsdag, at den ville udvide med tre nye ministerposter. Nu ved vi, hvem der skal besætte dem.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det står nu klart, hvem der skal besætte de nye ministerposter, som regeringstoppen varslede på et pressemøde onsdag. Samtidig flytter regeringen rundt på flere eksisterende ministerposter.

Udnævnelsen af Dan Jørgensen (S) som Danmarks bud på en EU-kommissær betyder, at ministerposten for udviklingssamarbejde og global klimapolitik nedlægges. Det udviklingspolitiske område vil i stedet falde under udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), mens den globale klimapolitik placeres hos Lars Aagaard (M) i Ministeriet for Klima, Energi og Forsyning. 

Den nye minister for samfundssikkerhed og beredskab bliver Torsten Schack Pedersen (V). Han har siden 2023 fungeret som politisk ordfører for Venstre. Dette er hans første ministerpost.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024