Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

Ny SF-udviklingsordfører: Der er en hårfin grænse mellem sikkerhedspolitik og udvikling

Efter et gruppemøde tirsdag har SF besluttet at rokere rundt på partiets ordførerskaber. Det betyder blandt andet, at Karsten Hønge overtager ordførerskabet for udvikling efter Marianne Bigum. Han lægger ud med begejstring for regeringens nye afrikastrategi og udsigt til styrkelse af diplomatiet.

”SF har argumenteret i årevis for at vi skal have en stærkere diplomatisk repræsentation, og derfor kan jeg godt lide, at man nu opprioriterer dels Udenrigsministeriet generelt og særligt repræsentationerne i Afrika," siger Karsten Hønge som er ny udviklingsordfører.
”SF har argumenteret i årevis for at vi skal have en stærkere diplomatisk repræsentation, og derfor kan jeg godt lide, at man nu opprioriterer dels Udenrigsministeriet generelt og særligt repræsentationerne i Afrika," siger Karsten Hønge som er ny udviklingsordfører.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget

Det er et forsøg på at tænke tværs af udvikling, sikkerhedspolitik og udenrigspolitik, når SFs ordførerposter på de tre områder nu alle placeres hos én person, Karsten Hønge.

”Der kan nogle gange være en hårfin grænse mellem forsvarspolitik og sikkerhed og udenrigspolitik og udviklingspolitik,” siger den 65-årige SF’er selv.

Siden 2019 har Karsten Hønge været udenrigsordfører samt næstformand i Natos Parlamentariske forsamling og medlem af Udenrigspolitisk Nævn.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024