Konservative modsætter sig V's ulandsbesparelser

FINANSLOV: Konservative bakker ikke op om de besparelser på udviklingsbistanden, som Venstre agter at finansiere sit løft til sundhedsvæsenet med. K-formand Søren Pape Poulsen kalder udenrigsministeren i samråd.

Konservative er delvist imod en af de mest centrale dele af regeringens finanslovforslag.
Konservative er delvist imod en af de mest centrale dele af regeringens finanslovforslag.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Kasper Kaasgaard

Konservative lægger nu op til at stikke en kæp i hjulet på Venstres finanslovsudspil.

Her lægger regeringspartiet som bekendt op til at hente et milliardbeløb ved at spare på udviklingsbistanden. Men en af regeringens faste støtter, Konservative, er imod så store besparelser, som Venstre foreslår, skriver Politiken.

Venstre lægger i sit finanslovforslag op til at sænke ulandsbistanden til 0,7 procent af BNI, hvor den i dag ligger på 0,87 procent. Men det er ikke konservativ politik.

”Vi går ikke ind for 0,7 procent i ulandsbistand, og vi vil gå til forhandlingsbordet med det grundlag. Præcis hvor vi ender, må forhandlingerne vise. Men 0,7 procent anser jeg for at være urealistisk,” siger K-formand Søren Pape Poulsen til Politiken.

Kalder til samråd
Vanen tro op til store forhandlinger understreger Pape, at der ikke er tale om ultimative krav.

Mest er Søren Pape Poulsen skuffet over, at Venstre ifølge ham ikke vil diskutere sine planer med hans eller andre partier.

Derfor kalder Konservatives formand udenrigsminister Kristian Jensen (V) i samråd. Efter samrådet vil Søren Pape Poulsen vurdere, hvordan hans parti vil forholde sig til uenigheden med Venstre.

Kristian Jensen siger til Politiken, at regeringen naturligvis er nødt til at forhandle om sine forslag. Ministeren tror dog på, at netop disse forhandlinger nok skal lykkes.

Konservative ønsker en udviklingsbistand på 0,8 procent af BNI.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Pape Poulsen

Fhv. partiformand (K) & MF, fhv. justitsminister og borgmester, Viborg
kontorassistent-lære ved Grundfos, lærerstudier (Ribe Statsseminarium 1993-94), speditør (Grundfos 1992)

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024