Kristian Jensen tager millioner med til Ukraine

VISIT: Udenrigsministeren er på sit første officielle besøg i Ukraine. Med sig har han 60 millioner kroner til landets retsvæsen.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Kasper Kaasgaard

Tirsdag aflægger udenrigsminister Kristian Jensen (V) besøg i det uroplagede Ukraine.

Her skal han mødes med den ukrainske premierminister, Arseniy Yatsenyuk. De to skal først og fremmest tale om, hvordan konflikten med Rusland kan løses.

Kristian Jensen har også en check på 60 millioner danske kroner med til landet. De penge skal gå til et retssektorprogram, som hører under Europarådet og FN's udviklingsprogram, UNDP.

Pengene og programmet skal bekæmpe korruption, i takt med at landet skal genopbygges. Det indebærer også en styrkelse af Ukraines ombudsmandsinstitution.

Konflikten ikke glemt
De seneste 14 dage har der været våbenhvile i Ukraine. Den er blevet respekteret af begge sider. Samtidig har de europæiske lande rigeligt at se til med den verserende flygtningekrise.

Det betyder dog langt fra, at konflikten mellem Rusland og Ukraine er glemt, lyder det fra Kristian Jensen. Han kalder fortsat den russiske aggression for den største sikkerhedspolitiske udfordring for Europa i nyere tid.

”Rusland skal levere på Minsk-aftalerne, stoppe kamphandlingerne, tilbagetrække de tunge våben, og der skal afvikles lokalvalg i overensstemmelse med den ukrainske lovgivning i de separatist-kontrollerede områder under overvågning af OSCE. EU’s sanktioner står fast, indtil Rusland og separatisterne i Donestk og Luhansk har leveret,” siger Kristian Jensen i en pressemeddelelse.

Kristian Jensen mødes ud over premierministeren også med udenrigsminister Pavlo Klimkin tirsdag. Onsdag drager den danske udenrigsminister videre til det østlige Ukraine, hvor han blandt andet mødes med lokalpolitikere og danske OSCE-observatører.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Jensen

Direktør, Green Power Denmark, fhv. udenrigsminister, MF og næstformand for Venstre
bankassistent (Unibank Lemvig 1993)

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024