Ny fond på vej: Ulandsbistand skal finansiere genopbygning af Ukraine - og hjælpe mindre i Afrika

Penge fra udviklingsbistanden skal give økonomisk rygstød til den civile støtte i Ukraine gennem en ny fond. Det har skabt furore blandt aftalepartierne og dem, som står udenfor.

"I en tid, hvor der er krig i Europa, så mener jeg, at det er vigtigt, at vi prioriterer pengene her og ikke i ulandene,” siger Inger Støjberg, formand for Danmarksdemokraterne.
"I en tid, hvor der er krig i Europa, så mener jeg, at det er vigtigt, at vi prioriterer pengene her og ikke i ulandene,” siger Inger Støjberg, formand for Danmarksdemokraterne.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Vu Nguyen

En del af finansieringen til at genopbygge det krigshærgede Ukraine sker med penge, som kommer fra den danske udviklingsbistand.

Helt præcist skal 1,2 milliarder kroner i 2023 kanaliseres til den civile støtte, der bliver målrettet akutte, humanitære indsatser og en langsigtet genopbygning i Ukraine og øvrige østlige nabolande.

Det står klart, efter SVM-regeringen med et bredt politisk flertal i ryggen bestående af SF, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Konservative, Radikale, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige har indgået en såkaldt principaftale om en Ukrainefond.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024