Før sommerferien forsøgte Christiansborg at lægge vidtrækkende forslag i graven. Nu vil Ældre Sagen genoplive det

Ældre Sagen vil tage ældreplejen fra kommunerne, så området bliver en del af sundhedsvæsenet. Vicedirektør håber, at politikerne har modet til at tage svære beslutninger. For den nuværende struktur er "dumpet med et brag," lyder det.

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) vil ikke tage ældreplejen fra kommunerne. Men Ældre Sagen vil have regeringen til at genoverveje den position, før den præsenterer sit udspil til en sundhedsreform.
Sundhedsminister Sophie Løhde (V) vil ikke tage ældreplejen fra kommunerne. Men Ældre Sagen vil have regeringen til at genoverveje den position, før den præsenterer sit udspil til en sundhedsreform.Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Rasmus Dahl Løppenthin

Få uger før regeringens bebudede udspil til en sundhedsreform forsøger Ældre Sagen nu at genoplive en debat, som store dele af Christiansborg forsøgte at lægge i graven før sommerferien.

"For Ældre Sagen er det altafgørende, at ansvaret for sundhedsområdet og ældrepleje, herunder plejehjem, samles under samme myndighed," skriver den magtfulde ældreorganisation i et høringssvar til Sundhedsstrukturkommissionens rapport, der udkom i juni.

Danske Patienter er på samme frekvens i sit høringssvar.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024