Om  
Tanja Larsson
Thorkild Holmboe-Hay
John Frederiksen

Socialdemokratisk folketingsmedlem går på barsel: 3F-rådgiver bliver vikar

Ledelseskonsulent og politisk rådgiver ved 3F Thorkild Holmboe-Hay indtræder til november i Folketinget som stedfortræder for Socialdemokratiets Tanja Larsson, der går på barsel.

3F-rådgiver Thorkild Holmboe-Hay indtræder i Folketinget som stedfortræder for Socialdemokratiets Tanja Larsson, der går på barsel til november.
3F-rådgiver Thorkild Holmboe-Hay indtræder i Folketinget som stedfortræder for Socialdemokratiets Tanja Larsson, der går på barsel til november.
Emma Brink

Socialdemokratiets ordblindheds- og turismeordfører Tanja Larsson går på barsel til november. Førstesuppleant Thorkild Holmboe-Hay indtræder som hendes stedfortræder i Folketinget fra 4. november 2024. 

Det skriver han i en pressemeddelelse.

I forbindelse med stedfortræderposten har Thorkild Holmboe-Hay fået orlov fra sit arbejde som politisk rådgiver i 3F, hvor han er tilknyttet gruppeformand John Frederiksen fra 3F's daglige ledelse.

Læs også

"Jeg er helt klar over, at jeg er 'vikar', men jeg tager opgaven med stor alvor og stor respekt for det embede, det er at sidde i Folketinget," udtaler Thorkild Holmboe-Hay, der også tilføjer, at han vil udnytte enhver tænkelig lejlighed, han får, til at "tale om de sager, jeg ved, er vigtige for Lolland-Falster, arbejderbevægelsen, og som jeg selv brænder for". 

Thorkild Holmboe-Hay var kandidat til Folketingsvalget i 2022 opstillet for Socialdemokratiet i Guldborgsundkredsen. Han endte som den største stemmesluger i Guldborgsundkredsen, men fik ikke stemmer nok til at komme i Folketinget. Han blev i stedet nummer tre på partiets stedfortræderliste i Sjællands Storkreds efter Jeppe Kofod og Tanja Larsson.

Selvom Thorkild Holmboe-Hay i starten af 2023 meddelte, at han ikke ville genopstille til Folketinget, har han fortsat været første stedfortræder siden juni 2023, hvor folketingsmedlem Mette Gjerskov gik bort, og Tanja Larsson indtrådte i Folketinget, da Jeppe Kofod takkede nej til at overtage pladsen.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Tanja Larsson

MF (S)
fysioterapeut

Thorkild Holmboe-Hay

Kommende MF (S) (stedfortræder for Tanja Larsson) (4/11-24), ledelseskonsulent og politisk rådgiver, 3F
Master i arbejdsmarkeds- og personaleforhold (Aalborg Uni.), master i professionel kommunikation (Roskilde Uni.)

John Frederiksen

Næstformand, 3F Privat Service, Hotel og Restauration









Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024