Modstander af mega-mineprojekt frygter for fremtiden. Selskabet bag er stadig håbefulde

Lokale modstandere af mineprojektet i Kvanefjeld i Sydgrønland kan lige nu glæde sig over, at projektet umiddelbart ikke bliver til noget. Sagen er dog ikke endeligt lukket, for i kulissen spøger en voldgiftssag og en splittet regering samt dilemmaet mellem hensynet til de få eller de mange.

Minedrift i Kvanefjeld har de seneste år været genstand for diskussion. Nu er projektet foreløbigt lagt i graven, men det kan en voldgiftssag lave om på.  
Minedrift i Kvanefjeld har de seneste år været genstand for diskussion. Nu er projektet foreløbigt lagt i graven, men det kan en voldgiftssag lave om på.  Foto: Greenland Minerals
Magnus Garde-Strandberg

Jan Rehtmar-Petersen en glad mand.

Det er han fordi, at det storstilede mineprojekt i Kvanefjeld nær den sydgrønlandske by Narsaq, som det ser ud nu, ikke bliver til noget.  

I årevis har Jan Rehtmar-Petersen, som formand for foreningen Urani Naamik (uran? Nej tak, red.), arbejdet aktivt mod projektet. En forårsaften i april 2021 kom forløsningen, da det grønlandske landstingsvalg faldt ud til fordel for partiet Inuit Ataqatigiit (IA).

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024