4. låge i Altingets fotojulekalender: Hospitalspræsten med de mange ord og meninger

Lotte Mørk tager os med tilbage til der, hvor rammerne for et liv som hospitalspræst blev udstukket og aktørerne udpeget: Lægerne og Gud, troen og afmagten. Se hvilken lille historie, der gemmer sig bag dagens låge i årets foto-julekalender.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Arthur Cammelbeeck

Lotte Mørk, hospitalspræst på Rigshospitalet siden 2005. Fotograferet 15. april 2021.

Altinget-journalist Katrine Falk Lønstrup og jeg møder Lotte Mørk ved Odense Universitetshospital. Efter en tur i området sætter vi os i Kirkerummet på 15. sal – et lokale med en lang væg bestående af glasbyggesten i mange farver.

Lotte Mørk er en kvinde af mange ord og meninger. Hun fortæller blandt andet om dengang, da hun som niårig var indlagt på netop dette hospital, hvor rammerne for et liv som hospitalspræst blev udstukket og aktørerne udpeget: Lægerne og Gud, troen og afmagten.

Altingets foto-julekalender 2021

Fotojournalist Arthur Cammelbeeck fortæller med 24 små historier om året, der er gået. Vi kommer forbi fornemme besøg fra udlandet, unge politiske talenter, efterårets valg og selvfølgelig et år, som har været præget af corona.

Hver dag gemmer på et billede og en historie, og der åbnes en ny låge hver dag på Altinget.dk.

Ugen efter møder vi Lotte igen, men denne gang i København. Vi besøger blandt andet et værtshus, hvor hun var bartender, mens hun studerede teologi. Rent fotografisk var den sværeste opgave at vælge mellem de mange gode billeder med Lotte Mørk taget på fotogene steder.

Du kan læse interviewet med Lotte Mørk her, hvor hun blandt andet opfordrer til at bruge corona-tiden til at få en ærlig samtale om døden.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lotte Mørk

Ledende hospitalspræst, Rigshospitalet, forfatter, foredragsholder, debattør
cand.theol. (Københavns Uni., 2003)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024