8. december: Marie Krarup

JULEKALENDER: Hver dag frem mod juleaftensdag vil Altinget.dk bringe et interview med en folketingspolitiker. I dag er det Marie Krarup fra Dansk Folkeparti.
Marie Krarup (DF) gik ind i politik for at udfylde tomrummet efter sin far Søren Krarup.
Marie Krarup (DF) gik ind i politik for at udfylde tomrummet efter sin far Søren Krarup.Foto: ft.dk

Hvorfor gik du ind i politik?

Det gjorde jeg for at udfylde det tomrum, der opstod, da min far (Søren Krarup, red.) forlod politik. Det var faktisk den eneste grund. Jeg har aldrig været partipolitisk i mine ungdomsår. Det har jeg faktisk altid foragtet. Min holdning har altid været, at man skal have selvstændige synspunkter og turde have sine egne meninger. Jeg har altid ment, at det var for tøsedrenge at være medlem af et parti.

Hvad er dit vigtigste politiske mål?

På det generelle plan, og inden jeg blev valgt ind i Folketinget, var mit vigtigste mål at være med til at bevare Danmark som en nationalstat. Det betyder, at vi skal have en stærk sammenhængskraft og en stærk dansk kultur. Men i kraft af mine ordførerskaber er det nok mere jordnært at snakke om politiske mål inden for mine ressortområder. Og der er mine mål på forsvarsområdet at bevare et stærkt forsvar og bevare værnepligten og på gymnasieområdet at sikre, at unge tilbydes et højt niveau af kundskaber og viden, især om dansk kultur.

Fakta
Marie Krarup er 47 år. Hun er uddannet gymnasielærer. Folketingsmedlem for Dansk Folkeparti i Sydjyllands Storkreds siden 2011. Hun er i dag forsvarsordfører og gymnasieordfører og sidder blandt andet i Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, Forsvarsudvalget og Kirkeudvalget.

Kilde: ft.dk

Hvilken dansk politiker har været en inspiration for dig?

På verdensplan må jeg sige, at Churchill er en enorm personlighed, der har inspireret mig meget. Men på den danske politiske scene er det helt sikkert Pia Kjærsgaard. Hun har virkelig været til stede og kæmpet sin sag. Og så har jeg stor respekt for, at hun har kæmpet videre med oprejst pande på trods af det had og de forfølgelser, hun har været udsat for.

Men på den danske politiske scene er det helt sikkert Pia Kjærsgaard. Hun har virkelig været til stede og kæmpet sin sag. Og så har jeg stor respekt for, at hun har kæmpet videre med oprejst pande på trods af det had og de forfølgelser, hun har været udsat for.

Marie Krarup (DF)
Forsvars- og gymnasieordfører

Hvilken politisk modstander har du størst respekt for?

Jeg plejer at svare Anders Samuelsen (LA), når jeg får det spørgsmål. Men siden har jeg været i en debat med ham, hvor jeg synes, han fordrejede mine ord. Derfor har jeg mistet noget af respekten for ham. Så jeg vil hellere sige Merete Riisager (LA). Hun er en meget faglig og saglig person. Vi er uenige på en lang række områder, men hun er altid vidende og fair. Det har jeg enorm respekt for.

Politikere har en travl hverdag. Hvad gør du for at rekreere?

Jeg ror. Jeg træner til mange forskellige konkurrencer inden for roning. Det er min form for rekreation. Og så kommer jeg så ofte som muligt i min roklub, hvor vi aldrig taler om politik. Det er et dejligt afbreak fra den politiske hverdag.

Hvad er den bedste bog, du har læst i år?

Det er "De besatte" af Fjodor Dostojevskij. Den læste jeg nærmest ud i et stræk på et fly til Grønland tidligere i år. Jeg har læst den før, men det er stadig den største litterære oplevelse for mig i 2012.

Er du stadig politiker om 5 år?

Det ved jeg ikke. Det er jo noget, vælgerne beslutter. Men før jeg kom i Folketinget havde jeg et godt job som gymnasielærer, som jeg var meget glad for. Så det kan også være, at jeg er tilbage foran tavlen om fem år. Det må vælgerne bestemme.

Hvad fortryder du fra 2012?

Det har jeg svært ved at svare på. Jeg sidder jo ikke på magten, så jeg tror ikke, der er noget politisk, jeg fortryder. Der er mange ting inden for roning, men det er en helt anden snak.

Hvad ser du frem til i 2013?

Jeg ser frem til, at vi er færdige med forsvarsforhandlingerne. Jeg synes, det er meget tungt. Og jeg håber inderligt for danskernes skyld, at det er en ordentlig aftale, der bliver landet.

På det personlige plan ser jeg frem til at blive mere erfaren, for det er virkelig svært at agere herinde på Christiansborg, når man er så uerfaren, som jeg er. Så jeg ser helt sikkert frem til, at det hele kommer til at glide lidt nemmere i hverdagen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Marie Krarup

Fhv. MF (DF, løsgænger)
sprogofficer (Forsvaret), cand.mag. i øststatskundskab, samfundsfag og religion (Københavns og Aarhus Uni. 1996 og 2006)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024